Anniversary Pertama



بِسمِ اللَّهِ الرَّحمٰنِ الرَّحيمِ

''saya berdiam bukan bermakna saya tak boleh melawan cakap awak , saya senyum tidak bermakna saya boleh dimarahi , saya tunduk bukan bermakna saya kalah ,tapi saya diam sebab saya tanak sakitkan hati awak macam mana awak buat pada saya''
 assalammualaikum kepada pembaca blogger sekalian,
lama sieda tak update blog . macam dah berhabuk je macam dah bersawang je . hmmm alhamdulillah semua kembali pulih , sieda cari masa nak meng update semua ni , makin tak sekolah makin sibuk dengan aktiviti luar . alhamdulillah selepas banyak perkara yang sudah berlaku sebelum ni sieda makin bertambah kuat nak mengharungi pelbagai masalah yang timbul dan mula belajar dari kesilapan yang lalu . pieceeee :) sebenarnya entry kali ni bukanlah nak berdakwah atau apa tapi cuma nak beritahu yang sieda dah setahun dengan dia . dalam setahun ni banyak masalah banyak dugaan yang timbul dan juga banyak kenangan yang terpahat dalam hati berbentuk love ni. walaupun dia ni seorang yang suka berkawan tapi gerak geri dia selalu perhatikan . lepastu sieda akan pasti sumber sumber infomasi tu ada dengan bukti , sebenarnya sieda ni penyabar , kalau ikut hati dah lama kami tettttttttt . tapi sieda tekad selagi sieda sayang selagi tu sieda akan jaga dia walaupun penuh dengan rasa risau yang teramat . kepada awak : sayang jangan fikir sayang jauh orang tak boleh tahu semuanya . kluang ni kecil tak sebesar kl pun awak :') ehemm.ehemm entry ni sepatutnya dipost masa 13.januari.2014 nanti , tapi disebabkan masa tu sieda sibuk dalam hutan nun jauh di Tangkak jadinya terpaksa lah dipost 10 hari lebih awal :) setahun kita bersama setahun jugak sieda nak cerita semua pasal awak yang membuatkan sieda terpikat sangat tu kan ? hihi ''sayang cepat tutup muka orang nak bukak cerita ni''

perkenalan pertama pada tahun 2012
 hari koko sekolah tinggi kluang 2012

HAAA ! bermulanya dari tahun 2012 ni lah sieda baru kenal dia . sebenarnya dia yang usya sieda dulu tau mase tu sieda kaple dengan azam . sieda mula kenal waiz melalui facebook mase tu 31.may.2012 .masa tu dia mintak permision nak chat , huhu ayat first chat dia ''hye,,'' lepastu aku reply untuk kali pertamanya ''hye budak'' . dia bagi number phone tapi aku tanak aku bagi alasan phone kena rampas hihi. lepas tu dia cakap aku tak sudi . ngeh ngehh :3 dia kata mesej lah dia mana tahu phone sieda turun dari langit nak mesej dia . comel kan ? CHAT SETERUSNYA jatuh pada 5.jun.2012. tapi masa tu gilbert yang chat ,hmm time ni sieda tak tahu betuk ke idokk ? CHAT KEMUDIANNYA pada 7.jun.2012 time ni chat sieda ajar dia buat timeline . mase tu facebokk baru , lepastu ajar dia buat love ( <3) . dengan senyum ( :) ) . dia terus buat dekat sieda , konon nak usya lah ni . hihi CHAT BERSAMBUNG PADA HARI ESOKNYA 8.jun.2012 dah mula pangil 'sayang' hahaha layan ~ CHAT BERIKUTNYA mase 13 dan 14 julai tahun 2012 . HAA ! 5.Ogos.2012 berbual punya berbual sampailah balik asrama petang tu :) CHAT BERSAMBUNG SEMULA pada 12.Oktober.2012 masa tu dia online dekat asrama guna broadband si sungkek . MASE DIA CHAT pada 20.November.2012 sieda terkejut sebab mungkin masa tu kami baru putus . hmm dalam hati ''kenapa dia cari aku lagi ?'' persoalannya bila tarikh sieda kaple dengan dia mase 2012 ekk ? sieda pun tak ingat bila kaple bila putus , hihi kejam kan ? -.- MASE 23.November.2012 dia chat tapi sieda tak layan dan tak tahu kenapa ? kwangg kwangg kwangg :3 DAN CHAT TERAKHIRNYA pada 27.November.2012 . dia bagi tahu yang sim dia hilang , so dia mintak balik number sieda , haaaa ! masa ni sieda bagi number ,almaklomlah dah sayang .kikiki . dan kami tak sempat nak CHAT lagi sebab facebook sieda kena ''hacked'' mase tu. apa apa pon sieda rindu semua kenangan di ( Syioda Saye ) .

alhamdulillah sebenarnya banyak kenangan perkenalan dan kerumitan masa tahun 2012 ni dengan dia . masa tu dia masih sayang ex dia lagi , tett ! tutup cerita .banyak jugak permainan yang berlaku dalam tahun ni , semuanya dihadapi dengan penuh kesabaran . alhamdulillah sieda kuat sampai ke hari ini . apa apa pon akhirnya dia yang cari sieda balik masa bulan Disember tu dengan hantar message , kononnya , okeyy faham . sieda pon ada life sieda sendiri masa tu tapi apa boleh buat kan sayang , ishh ishh ishh .cerita ditutup dan bersambung pada tahun 2013 .

''terkadang kita tak dapat apa yang kita impikan lalu kita menyalahkan takdir kerana terlalu kecewa sedangkan kita tidak sedar apa yang kita peroleh lebih baik dari apa yang kita harapkan ''

perjalanan sepanjang 2013
'' kita berjumpa hanya satu kebetulan dan penuh dengan kenakalan . kebetulan yang akhirnya berkekalan diwarnai dengan gurauan dan usikan yang dihiasi dengan gelak tawa dan juga senyuman . Terima Kasih kepada kebetulan ini kerana ia mengajar kita erti perhubungan yang amat bernilai ''

HI ! alhamdulillah banyak kan gambar kami ? pada mulanya dia ni susah sangat nak ambil gamba , selalu dipaksa bergambar tapi sekarang semuanya berubah , sampai satu tahap tu dia yang ajak bergambar , sieda terkejut tapi sebenarnya rasa hati ni melompat lompat gembira.sieda mula nak bergambar selepas sieda tengok phone haziqah , dia bergambar dengan fad banyak , sieda rasa sweet sangat , sieda jelous , sieda nak jugak macam tu ,hihi. tahun 2013 ni banyak kenangan dalam hidup sieda , selain dia terdapat juga kawan kawan lain yang sieda sayang. cikgu dan keluarga . sieda tak tahu kenapa sieda boleh terima dia walaupon banyak cerita yang sieda dengar ,masa tu semua cerita sieda dengar dan sieda tolak tepi niat pada mulanya inginkan melihat perubahan yang baik pada dirinya tapi lama lama timbul pulak rasa suka dan sayang ni . mybe sebab sieda tak sanggup kehilangan dia kott -.- dan mungkin juga setelah sekian lama sieda tunggu dia lepas putus dulu , bila dia cari balik tipu lah kan ? perempuan mana tak bangga bila ex dia datang cari dia , walaupun masa tu sieda bersama orang lain hubungan kami tak lama , masa tu jugak sieda berkawan dengan aiman , sieda mula kenal dia masa mandi gunung tahun 2012 tu , teettt ! dengan siapa sieda pergi ? itu rahsia :) sieda mula kenal hati budi aiman sejak darin situ , dia ni baik orangnya tapi kami berkawan tak lama sebab sieda terpaksa buat pilihan , dan pilihan yang sieda pilih ni ialah dia . bulan Januari 2013 tahun kehilangan , sieda hilang akim, sieda hilang aiman , semuanya sebab sieda pilih dia , apa apa pon yang terjadi sieda tetap sayang dia , titik !

13.JANUARI.2013 wahh tarikh apa berwarna ungu ni ? hmmmm ini lah tarikh sieda mula terima dia :) sieda rasa ini lah masanya setelah sieda lama tunggu macam orang gila . ingat lagi mase 2012 dekat dorm teratai suhaili dengan nashrah jadi mangsa dengar kerinduan sieda ni , terlampau sayang sangat ? haish tak faham la kenapa boleh sayang orang yang tinggalkan sieda , takpe sieda kuat kan ? sehingga sekarang tengok apa hasilnya ? alhamdulillah . sayang awak ingat tak awak datang rumah saye mase kakak orang kawin ? masa tu sekolah ganti tapi sieda tak datang sebab ada majlis , sayang pon tak datang sekolah sebab bangun lambat lepas tu sayang duduk melepak dekat cc sampai habis waktu sekolah ganti , ingat tak ? sieda asyik mesej je tanya 'datang ke tidak' sayang kata sayang tunggu kawan . hmmmm masa tu tuhan je yang tahu betapa mengharapnya sayang datang tau :/ lastly sayang datang jugak dengan' khalil,tumang,tengkok,aiman'  sieda happy . ramai jugak yang datang masa majlis kakak kawin tu 'aiman,diyana,dayang,fiera,alin,erna,wanie,fyka' terima kasih semua :) sayang ! awak ingat tak lagi nak balik tu kita ambil gamba ? sayang lupa ke ? takpe sieda ada simpan gambarnya tuhh kotak first sieda pakai shawl ungu sayang pakai t-shirt 'just do it' . masa nak balik kan . sayang salam tangan abah orang :) walaupun bukan tangan orang tapi orang happy sayang sebab sayang dah jumpa family orang walaupun mereka belum kenal sayang lagi , Terima Kasih sayang .sejak dari itu lah sieda tekad lepas ni sieda pulak nak jumpa dan salam tangan ibu sayang ,sayang tau tak ?

takcukup dengan itu banyak lagi yang kita ada sayang .kita ambil gambar sesama masa hari Pertandingan Kawad Kaki peringkat sekolah masa tu , orang jadi komander untuk KRS tau , sayang bangga tak dengan orang ? sayang pulak jadi penanda untuk PKBM , sayang kawad comel tau senorok orang gelakan sayang , apa-apa pon tahniah sayang sebab PKBM menang dengan KADET POLIS dan dapat peluang ke pertandingan peringkat daerah . sayang ingat lagi tak masa kita makan mcD bersama tu , masatu orang bau habis kelas seni sebab siapkan kerja kursus . orang dengan aiza ,sayang pulak dengan kawan sayang :) kawan sayang nak usya aiza , fuyooooo :) hihi .sayang masa ni kan kali pertama lah kita pakai baju warna yang sama tanpa diracang , kita pakai baju warna hitam . mase ni orang merajuk dengan sayang sebab apa ? entah orang pun dah lupa :) . tengok tu sayang gambar pakai baju sekolah , mastu Hari Guru kan ? tengok bibir orang fulamak macam anjelina joliuss , masa ni sayang ada begambar dengan Cikgu Azah IT lepas tu berbual punya rancak tapi sekarang cikgu tu dah pindah , tau tak orang jelous gila sayang rapat dengan . tau tak ? hmmmmm ingat tak masa cikgu tu nak pindah sayang nak tolong dia kemaskan barang . masa tu minggu balik kita nak date , tapi sayang sanggup cancle date sebab nak tolong cikgu tu dekat rumah pulak tu , pehhhh cikgu nak ambil sayang naik kereta lagi ? ahhhh ! mana boleh orang tak bagi dan orang tak benarkan , sign ! lastly sayang cancle tolong cikgu tu , Terima Kasih sayang :)

SAYANG ! hmm gambar baju rasmi tu bila eh ? orang tak ingat pulak --' maaf :/ ohh masa Karnival Kluster kan ? ingat ingat :) masa tu kan sayang gatal , haishhh malu orang dengan fatin tau . awak ! hari Sukan sekolah dah tiba . sayang masuk banyak acara kan ? sayang banyak menang . sayang banyak dapat medal . tahniah sayang , sieda tahu sayang hebat dalan larian sebabtu dapat olahragawan 2012 dulu :3 ngehh ngehh tapi tahun ni takda rezeki , takpe sayang walaupun sayang bukan olahragawan sekolah tapi sayang olahragawan bagi orang , sayanglah pelari pecut yang berjaya mencuti hati orang . ahhh 'jiwang' :) sayang again ! kita pakai baju sama warna biru , hihi sweet kan sayang ? sayang ingat tak masa ni kita kena tangkap dengan Cikgu Khairul dalam kelas 1 Tes 3 sebab kita berdua je dalam tu .masa tu kita tak buat apa apa pon kan ? cuma orang tengah pasangkan pin number dekat baju sayang :) hihi i love you sayang .gambar baju sekolah yang ada dua tu apa ? sayang ingat tak ? malam kita shooting cerita SHIRO tu . lahh kita kan pelakon extra , kahkah , tapi orang lebih sikit ahh sebab orang ada dialog sayang tak ada , hihi . masa tu sayang ada kena makeup kan dengan juru solek tu ? orang tengok mata sayang amboii kemain ehh ? tumbuk nak , gatal sangat tau sayang ni , nono , sayang hanya milik orang faham awak ?

SELAMAT HARI RAYA sayang . tengok tu rumah awak ! cantik :) terima kasih Thieya bawak sieda naik moto rempit to belitong :) dan terima kasih jugak sayang sebab datang raya rumah orang kelmarin . finally hajat nak jumpa ibu dengan ayah dia terjawab . dapat jugak sieda salam tangan bakal ibu mertua , cewahhh -.- tapi masa tu ibu sayang muka garang sangat macam tak suka dengan sieda . dalam kepala otak ni fikir betul ni ibu dia memang tak suka aku , hmmm dalam masa yang sama dapat bergambar dekat dalam dengan luar rumah sayang . masa ambil gamba tu wafi (abang dia) kelua dari bilik lepas dia cakap ''WOI'' hahaha kite orang yang tengah bergambar terus duduk jauh , takutt ( '.') ~~ lepastu kita beraya sesama kan sayang ? kita ke sindora raya rumah 'fatin' mase tu nak raya rumah 'tumang' tapi family dia tak ada . terus turun ke T6 raya rumah 'atie dengan aida' lepastu kan dia teman sieda balik barat , kikiki , Terima Kasih sayang . awak ! ingat tak sieda tumpang kereta ayah nak balik asrama ? masa tu kita keluar banda kejap tapi sieda malas nak jalan kaki balik asrama , dia suruh ayahnya (Cik Jumat) hanta sieda , alhamdulillah dapat naik sekereta dengan ayah mertua 'konon' . lepas sieda turun je ayah tanya sayang kan ''siapa tu ? '' lepas tu sayang cakap ''kawan'' hahah okeyy faham :)
tengoklah saye yang pakai baju kurung biru dengan tudung pink ? hihi dia pakai baju melayu kelabu bersongkok TANPA samping . masa tu Jamuan Raya Sekolah kan ? khemah FORM5 menang , FORM4 number dua ,sebelah je :) diakan main sweet sweet masa sieda nak ke sekolah , duduk dekat tembok aspura sweet aspuri yang lalu , gatal gila -.- sieda tunggu dekat pondok dekat bilik kaunseling ahhh berzaman lamanya . kata nak saing tapi sayang lambat ! benci , dahla lambat lepastu datang jumpa kejap terus tinggal , ehh biadap ! kite tunggu dia boleh buat lupa pulak . hmmmm . masa ni banyak berkepit :) ahh sukanya , i realy like it , Terima kasih awak tema HITAM PUTIH ? apa tu ? hmm Jamuan Asrama dekat Hotel Prime City tu . dahla kena jalan kaki , apakah ? mana AJK baru --' errrr ~~ hmm takpe sebenarnya tu kan hal asrama , takpa dimaafkan . yang penting dapat jumpa dan bergambar dengan dia , banyak perkara yang berlaku masa ni . tetttttttt ! yang lepas biarkan lepas anggaplah ianya hanya satu kenangan :). masa ni dia sibuk bergambar dengan sieda sampai tak sempat join batch sendiri bergambar , sedih sebenarnya tapi lagi sedih kalau nak lepaskan dia :) rasa macam besar sangat pengorbanan tu , Terima Kasih sayang 

hari last sekolah masing masing sibuk , sieda uruskan meja untuk Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) .dia pulak sibuk menguruskan buku teks . sempat bergambar sampai dia lambat ke perjumpaan dengan Cikgu Kassim . dia kena marah dengan Teacher Juan sekali  sieda mintak maaf pasal hari tu , lepastu sieda teman fatin dengan fuad , jadi cameraman sekejap , dalam masa yang sama mood terus berubah jadi moody. rasa serbasalah gila sebabnya siedalah punca dia kena tettttt . sieda terus nangis , tapikan masa balik tu terserempak dia tegur sieda balik :) mood automatik berubah jadi happy semua , dapat lah sambung bergambar lagi . sieda tolong angkatkan semua buku tulis yang dia beli dekat sekolah bawak balik asrama .hmm ada jugak kita keluar dari pukul 12ptg sampai pukul 9malam . , kalau boleh hari tu memang tanak lepas . macam macam ahh ,cuba sayang ingat balik ?mase tu jugak sieda merajuk dengan sayang sbb ibu nak ambil awal , ehh tiba tiba je habis siapa nak teman sieda sampai malam ? lepastu dia call wafi ambil malam . Terima Kasih awak atas pengorbanan tu .

sejak daripada tu dia selalu jugak datang rumah ni dekat barat , tak dapat jumpa dekat banda datang rumah sejam pon jadi kan ? ada dalam 5 atau 6 kali kan ? bila dia datang ada je kerenah dia dan sieda , sampai sieda langgar pagar rumah tau ? punya terharu gembira seronoknya dapat jumpa . bila dia datang rumah sieda takda lah nak hidangkan makanan berat , tak sempat nak buat kek semua , cuma sieda buatkan air dengan cekodok je ? sedap kan air tangan sieda ? hihi . haritu kan masa cuti yang lepas sempat jugak pergi Gunung Lumut , boleh pulak terserempak dengan 'pandan' hahaha malu gila mase tu rasa macam kena pakai bedak 5 inci ahh . lepak punya lepak punya lepak sampai nak maghrib dah , sebelum pukul 6ptg sieda kena balik tau ,  haha mase nak balik boleh pulak sayang nak langgar kereta polis . gila kan ? dahla tak pakai helmet ? nasib baik tak kena kejar . alhamdulillah banyak kenangan banyak pahit yang ada dalam tahun 2013 ni . nak tau ke apa pahitnya ? takpa bukan ini masa nya okeyy , selagi sieda bersabar sieda tahan .

'' Hidup memerlukan pengorbanan . pengorbanan memerlukan perjuangan . perjuangan memerlukan ketabahan . ketabahan memerlukan keyakinan . keyakinan pula menentukan kejayaan . kejayaan menentukan keBAHAGIAan ''

Terima Kasih bagi saye simpan semua medal sukan aku bagi tahun 2013 ni dan tolong jaga dan simpan tagnama kun tu baik-baik , terma kasih atas kepercayaan untuk bagi sieda simpan IC sayang
saya janji saya akan jaga KUN , keychain ,rantai dan baju-baju yang awak bagi dengan baik .sayang :)

hopefully kita akan jadi satu family yang besar kelak .amin :)

WISH : sieda mintak maaf sebab tak ada masa 13/1/2014 ni , mungkin sieda di PLKN . sieda wish kita boleh kekal dengan apa yang kita miliki sekarang ni . yang lepas dibiarkan berlalu dengan deras . mulakan tahun baru dengan hidup dan impian yang baru . somoga semua impian kita tercapai , semoga juga sayang berjaya dalam SPM yang akan datang , biarkan orang nak cakap apa pasal kita asalkan kita sendiri tahu niat kita yang sebenar . tinggalkan semua perangai yang lama dan kita pulihkan dengan ubat yang penuh dengan keceriaan , insyaAllah sieda cuba yang tebaik untuk menjaga dan memberi semangat untuk sayang . jadilah lelaki yang boleh membahagiakan wanita dan berilah kepercayaan kepada sseorang tu sekiranya kita betul betul ingin memilikinya . sieda mintak maaf atas salah silap , gedik , manja , mengada , marah sieda selama ni ,  , doakan yang terbaik untuk masa depan sieda dan lakukan yang terbaik juga dengan langkah yang lebih awal . hari demi hari sieda cuba yang terbaik untuk membahagiakan orang yang sieda sayang . Terima Kasih sayang , Terima Kasih atas segala galanya , tunggu sieda balik 13.mac.2014 ni :) mengharapkan balik dengan penuh kejutan yang memberi berita kegembiraan . 
'' I'm not perfect, I know that . I make mistake, I know I do .and I do know that I will always LOVE You ''


anniversary:
13/1/2014